Miltbrandarten Rosen.
Efter indstilling af den kongelige Veterinær- og Landbohøjskoles ambulatoriske klinik er der af politimesteren i Københavns amts søndre birk beordret offentlig tilsyn over den proprietær Istenfel til Bjerregård i Valby tilhørende svinebesætning på grund af at der i denne er konstateret tilfælde af miltbrandarten Rosen.
Dagens Nyheder 12. januar 1893.
Dyrplageri.
Vognmand Peter Petersen fra Valby mishandlede for nogle dage siden i Slotsgade sin hest, idet han kastede hesten hesten et dækken over hovedet, mens han bearbejdede den med piskeskaftet. Til sidst blev pisken taget fra han af folk der harmedes over hans råhed, og han blev af en tilkaldt politibetjent bragt til stationen. I går måtte han i Politiretten bøde 20 kr.
Social-Demokraten 14. januar 1893.
En droskekusk skulle forleden køre en ældre og en yngre dame fra Vimmelskaftet til Valby. En herre som ikke kørte med, betalte ham forud - 3 kr. og drikkepenge. Men da kusken kom til Frihedsstøtten, ville han ikke længere, han lod damerne, trods deres modstand, stå ud af vognen og kørte fra dem. I den anledning mødte han i går for retten hvor han forklarede at han undervejs var faldet i søvn, og da han pludselig vågnede, kunne han ikke huske hverken at han skulle føre damerne til Valby eller at han havde fået pengene. Da han næste dag havde fundet pengene i vestelommen, havde han opsøgt damerne, gjort dem en undskyldning og tilbagebetalt dem pengene. Dette mærkelige tilfælde på glemsomhed og den sildige anger kunne dog ikke fri ham for en bøde - også 6 kr.
Social-Demokraten 14. januar 1893.
"Valbybakkens Villaparti"!
Lige ved Søndermarken og eventuel Sporvei kan i det til villaer med servitut udlagte areal fås smukke, sundt beliggende villaparceller i forskellig størrelse til 2 a 3 kr. pr. kardratalen, ved henvendelse til proprietær Ostenfeld, Bjerregaard, Valbybakke.
Den til Forsendelse med de Kongelige Brevposter privilegerede Berlingske Politiske og Avertissementstidende 20. januar 1893.
Dømt for tyveri
En ung gift kone af velhavende familie, hvis mand på grund af at han ikke var ganske vis på hendes troskab, tre måneder efter brylluppet forlod hende, tilvendte sig en dag da hun gjorde et indkøb i en modehandel i Valby, en rulle silkebånd. Hun har derfor ved Københavns amts søndre birk fået en dom på 2 gange 5 dages vand og brød.
Social-Demokraten 25. januar 1893.
Apoplexi.
En midaldrende dame som i flere år har opholdt sig i Amerika, og som i fjor kom tilbage til Valby og byggede sig en villa, blev i fredags ramt af et apoplektisk tilfælde og døde i lørdags.
Aftenbladet (København) 22. maj 1893.
Bygget 100 huse.
Tømrermester Hans Pedersen i Valby hejsede i går kransen på det 100. hus som han har bygget i Valby. Af disse 100 ejendomme tilhører de 17 ham selv. Dagen i går fejredes på forskellig måde.
Social-Demokraten 2. september 1893.
Ildebrand i Valby.
Torsdag eftermiddag ved 2-tiden udbrød der ild i fabrikken "Dan" i Valby der tilvirker vognsmørelse, olier o. lign. Fabrikkens maskinhus blev ødelagt af ilden, hvorimod det lykkedes at redde det umiddelbart derved liggende arbejdshus der er af bindingsværk med paptag, og hvori opbevares en mængde brændbare sager der imidlertid hurtigt skaffedes bort af tililende folk.
Efter hvad der under det samme dag optagne brandforhør er oplyst, må det antages at ilden er foranlediget derved at de fra destillationsapparatet udstrømmende gasarter er blevet antændte af gnister fra dampmaksinens skorsten idet ilden først bemærkedes ved at der pludselig viste sig en stærk flamme fra en tud på apparatet.
Dagens Nyheder 9. september 1893.
Når katten ude . . .
Ude i Valby på gammel Jernbanevold har der nylig fundet en begivenhed sted, som har sat den ganske by i bevægelse. - Sognets øverste spids, sognerådsformand dbmd. Ole Nielsen, drog på en lille rejse til Lolland med sin hustru, overladende hus og hjem og vinkælder til pigen, den skønne Valborg, der således i nogle dage så sig som villaejerinde.
Den første dag. det var en lørdag, iførte hun sig sin frues brudedragt - dog ikke sløret - og begav sig i Tivoli.
Struttende af skønhed, ungdom og kostbart silke forstår det sig af sig selv, at hun snart fik beundrere. Hun udvalgte de fire, hun syntes bedst om og indbød dem til en visit på “sin villa" næste dag. De mødte, lod drosken køre tom hjem, og - hvad derpå fulgte inden villaens mure, derom lyder kun dunkle sagn.
De agerende træder først frem for historiens lys, da Skøn Valborg i sin stammemoders kostume åbnede sit vindue for at svale sin brændende barm og ofre til de vrede guder, mens de fire adamssønner inde fra opløftede vældige brøl til ære for deres betrængte veninde. Dette observeredes af en nabo, som snart fik sendt bud efter ordenshåndhæveren . . . De fire gæster mærkede uråd, hældte den skønne over med koldt vand og forsvandt ad køkkentrappen over gårde og haver. Betjenten fandt kun Valborg, der kælede for en rigtig pæn bjørn, som hun i løbet af Natten dimitterede i “stationens gæsteværelse." Næste dag rystede hun den lille bys støv af sine små fødder og gemte sig i den store hovedstad.
Da manden kom hjem, fandt han en orden i sine sager, som om svensken havde været der. Flere flasker vine, cognac, o. lign. manglede indholdet, hans kones brudestads var støvet og plettet . Nu vanker der, når politiet har fundet skøn Valborg og hendes riddere.
København 12. september 1893.
Lynnedslag i Valby.
Hos proprietær Madsen på gården "Lyshøj" slog i går eftermiddags ved tretiden lynet ned i staldbygningerne, dog uden at antænde.
Ved lufttrykket dræbtes fire køer der stod opstaldede i fjernt fra hinanden beliggende båse. En røgter og en karl der opholdt sig i stalden, slap over katastrofen uden at tage mindste skade, ja uden engang at ane at lynet var slået ned ved siden af dem.
Gårdens tag blev en del ramponeret, og i karlekammeret der ikke lå umiddelbart op til stalden, sloges pudsen af væggene.
København 24. september 1893.
Valby Langgade 36. Morten Petersens Forretning, grundlagt 1887 på Vesterbrogade 115. 1893 flyttet til Valby Langgade 36. Ombygget. 6 ansatte. (Bokkenheuser 2, 259). 1903 solgte han kolonihaver op til Søndermarken, og titulerede sig selv havebruger. Bygningen blev revet ned før 1930, fra hvilket år den nuværende bygning stammer. 17. maj 1918 indrykkede han en dødsannonce for hans bror, Peter Jensen Petersen som var gartner på redningshjemmet "Enkrateia" og døde 15. maj 1918. Han blev begravet på Vestre Kirkegård.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar