lørdag den 16. oktober 2021

Valby Tidende nr. 129, oktober-december 1892

Vi meddelte forleden at professor Duurloo lå farlig syg. Onsdag aften afgik han ved døden.

Professor H. P. Duurloo der blev 75 år gammel, var i en lang årrække inspektør ved Idiotanstalten i Rahbeks Alle, da han for nogle år tilbage tog sin afsked, blev han udnævnt til R. af Dbg. og slog sig ned i Valby hvor hans søn er nedsat som læge.

København 1. oktober 1892.


Ved afsløringsfesten i Valby Krohave på søndag eftermiddag kl. 4 vil talen over de tre faldne krigere fra den første slesvigske krig blive holdt af kaptajn, amtsforvalter Jagd. De danske Vaabenbrødres frederiksbergske afdeling giver møde med fane.

Dagens Nyheder 14. oktober 1892.


Afsløringsfesten i Valby.

Billetter til festmåltidet i Valby Kro søndag den 16. d.s. i anledning af afsløringen af en mindesten over tre faldne krigere fra 1848 erholdes a 1 kr. 50 øre hos hr. fabrikant Kjørulff, Dr. Tværgade 19, st. o. g. og hos restauratøren i Valby Kro, indtil lørdag eftermiddag kl. 4

Dagens Nyheder 14. oktober 1892.


Klapjagt i Valby

Hvert år afholder kommunen i Valby en klapjagt, og denne har da også gentaget sig i år. Efter at jagten var forbi, blev der holdt auktion over vildtet, og indtægten herved vil blive tilstillet Valby Vuggestue.

København 15. oktober 1892


Et forlis

Skonnertbriggen “Bellona" af Svendborg, kaptajn Iversen, er den 10. september forlist midt ude i Nordsøen. Af et brev fra en af mandskabet til hans i Valby boende hustru, aftrykker vi følgende:

“- - -Vi er forlist midt i Nordsøen den 10. ds. Vi havde ligget og lænse i 18 dage fra vi gik fra Christianssand og var blot en 12 mil fra Rochester. Så fik vi en orkanagtig storm og drev til søs igen. Vi holdt den så på pumperne nat og dag alle mand i 2 døgn, men vi kunne ikke få den læns. Om aftenen klokken 8 stod vandet så højt i lasten, at det gik op i kahytten, hele dækslasten havde vi smidt over bord i forvejen.

Kl. 10 måtte vi så forlade skibet, og vi var næppe en skibslængde fra det, før det sank. Alle de andre fik ikke reddet en stump, jeg var heldig og fik reddet lidt.

Vi lå så midt i Nordsøen i en storm i den åbne båd til kl 8 næste morgen, våde og forkomne alle sammen; en af mine skjorter måtte vi binde paa en åre og sætte op som nødflag. En tysk damper fik os da at se, optog os og tog os med her til Amsterdam.

Om kaptajnen, hans søn og styrmanden er reddet, det ved vi ikke: de gik i den anden båd i forvejen og lod os klare os selv, vi så dem ikke senere - - -

Aftenbladet (København) 15. oktober 1892.


Offentligt møde i Valby.

I søndags afholdtes et offentligt møde i Valby Kro. Mødet dirigeredes af formanden for den socialdemokratiske forening, hr. A. Chemnitz. Cigarfabrikant E. Hyller talte om middelstanden og socialismen, smed F. Hurop om arbejdernes økonomiske stilling og midlerne til dens forbedring. Arbejdsmand Boelsen talte om betydningen af sammenhold blandt arbejderne. Udtalelserne lønnedes med bifald.

Social-Demokraten 25. oktober 1892.


Billigt rugbrød

En bagerkrig er ifølge Aftenbladet i disse dage udbrudt mellem tre bagere i Valby. Prisen for et 8 punds rugbrød er nu hos de tre bagere 38, 37 og 36 øre. Beboerne har selvfølgelig intet imod at spare 12-14 øre pr. brød.

Thisted Amts Tidende 19. november 1892.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar