Løsgængere
Ved en razzia som politiet i Valby foretog for et par aftener siden, anholdtes ikke færre end 9 personer som havde søgt nattely i halmstakke og skure. Af de anholdte blev de to afleveret til fattigvæsnet. De var rømte var Sct. Johannes Stiftelsen.
Aftenbladet (København) 14. juni 1892.
(tegning)
Mange års lidelser.
I mange år har jeg lidt af hovedpine, kolik og mavesyre i den grad at alt hvad jeg nød, kom op igen, og ingen hjælp hvor jeg søgte.
Efter at have anskaffet mig et volta-kors, blev jeg så rask som jeg ikke har været i flere år, og kan spise og drikke med en appetit uden at få kvalme eller opkastning, ligesom jeg føler mig oplivet og styrket ved at bære det.
P. Nielsen,
Langgade,
Valby ved København.
Social-Demokraten 11. juni 1892.
(Volta-korset bestod af to korsformede kobberplader med en zinkplade imellem; Fabrikanten reklamerede med, at korsets elektriske kraft var helbredende, når det blev båret på brystet. Senere fremstilledes det store Volta-kors - som naturligvis var dyrere, men selvfølgelig langt kraftigere!) https://digitaltmuseum.se/011023869877/botemedel
Jesuskirken.
I anledning af flere udtalelser fra pressens og publikums side om at det var ønskeligt at Jesuskirken var tilgængelig for publikum, meddeles det os at Jesuskirken hver søgnedag fra kl. 12-2 kan beses mod at erlægge 25 øre pro persona til stolekonen. Selskabet på indtil 10 personer erlægger 2 kr. Udenfor nævnte tid kan man henvende sig til stolekonen som bor på Valby Langgade nr. 36, ligeoverfor Jerusalemsvej, men må vedkommende da erlægge 50 øre pro. persona.
Dagens Nyheder 6. juli 1892.
Dyrplageri.
Med dampskib fra Sverige ankom i forgårs formiddags hertil byen et træbur 63 '' langt, 25'' bredt og 22'' højt. I buret var pakket ikke mindre end 50 større og mindre kyllinger der var så fast sammenstuvede at de ikke kunne røre sig, hvorfor politiet lod dem fordele i 2 bure forinden de sendtes til deres bestemmelsessted i Valby.
Social-Demokraten 15. juli 1892
Dømte Tyve.
Først på året skete der på Vesterbro en række dristige indbrudstyverier. bl. a. i Wessel & Vetts Filial, og hos en Vinhandler blev der med korte mellemrum stjålet en mængde vin.
I marts måned lykkedes det politiet at fange en tyvebande på tre personer, Adolf Petersen. Hansen og Frederiksen, og på samme tid ophørte tyverierne på Vesterbro.
De tre staldbrødre havde begået en mængde tyverier, og den ene af dem, Adolf Petersen, gjorde sig i foråret bekendt ved at gøre et mislykket forsøg på at tilbageerobre sin frihed. Han fortalte nemlig dommeren, at han i en have i nærheden af Slotskroen havde nedgravet noget af den vin, de havde stjålet. Sammen med en opdagelsesbetjent fik han så lov til at spadsere ud for at vise ham denne underjordiske vinkælder. Men da de kom i nærheden af Slotskroen, kastede Petersen en håndfuld snustobak, som han havde i frakkelommen, i øjnene på betjenten, der nogle minutter blev fuldstændig blindet og måtte slippe tyven efter en kort kamp med ham. Den undvegne fange nød kun friheden i fem dage, som han tilbragte ved at strejfe om ved Kalvebodstrand og i Valby, han sov i fri luft, krøb ind i en eller anden høstak og sultede, så tarmene skreg i livet på ham.
En dag gik han ind på Vestre Kirkegård og tiggede noget mad af en graver. Graveren kom til at tænke på den udbrudte tyv og lod hemmeligt telefonere til politiet. Kort efter var Petersen fanget og bragt tilbage i varetægtsarresten.
Endelig er retten blevet færdig med undersøgelsen af de tre tyves synderegister, og i går faldt deres dom. De blev alle tre dømt til forbedringshusarbejde, Adolf Petersen i 3 år, Hansen i 1 år og Frederiksen i 8 måneder. En fjerde som havde været medtiltalt, blev helt frikendt.
Social-Demokraten 27. juli 1892
Hundeskatten i Valby har for de tre første kvartaler af året 1891-92 udgjort 800 kr. fordelt på 3 tegn a 40 kr, 14 a 20 kr. og 34 a 10 kr, svarende til 53 hunde.
Nationaltidende 6. august 1892, 2. udgave.
Tegning
E. Winthers smukke, Skandinaviens eleganteste og enestående karussel kommer til Valby og kører første gnag onsdag den 17. august og følgende dag fra kl. 4 eftermiddag.
Ærb.
E. Winther
Aftenbladet (København) 14. august 1892.
https://www2.statsbiblioteket.dk/mediestream/avis/record/doms_aviser_page%3Auuid%3Adf4fad3b-5030-4c57-abb8-99340e330a24/query/valby*
Bopælsforandringer.
Læge J. V. Duurloo er flyttet til Villa "Mi Gusto", Valby Langgade 31, lige over for indgangen til Søndermarken.
Nationaltidende 8. september 1892.
Fru Carl Jacobsen, Ny Carlsberg, har tilstillet sognerådsformanden i Hvidovre Ole Nielsen et større beløb til gratis desinfektion for ubemidlede i Valby, Hvidovre m.m.
København 13. september 1892
Professor Duurloo, hfv. inspektør ved Idiotanstalten i Rahbeks Alle, ligger betænkelig syg.
København 27. september 1892.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar