lørdag den 2. oktober 2021

Valby Tidende nr. 127, januar-maj 1892

Ildebrande.

Nytårsnat brændte i Valby en træbygning der benyttedes til forretning af furagehandler Hemmingsen. Ilden der begyndte kl. 9 om aftenen, menes at være forårsaget ved nytårsskydning. Kl. 2 var ilden slukket.

Social-Demokraten 3. januar 1892.


Arbejdsnedlæggelse i murerfaget.

Arbejdet er nedlagt hos en murermester i Valby på grund af at svendene har et overskud til gode for murerarbejde af 404 kr. 72 øre og for udført fugearbejde 137 kr. 48 øre, altså et samlet beløb af 542 kr. 20 øre. Arbejdet vil derfor være nedlagt og blokeret for medlemmerne af murersvendenes understøttelsesforening, indtil svendene har modtaget deres tilgodehavende. Bekendtgørelse herom vil finde sted i Social-Demokraten. E. M. Fisch. Formand.

Social-Demokraten 10. januar 1892.


Arbejdsnedlæggelse i murerfaget.

Den tidligere her i bladet omtalte murermester i Valby har nu udbetalt overskuddet for udført murerarbejde, en sum af 409 kr. 42 øre. Arbejdet på hans bygning bil dog fremdeles være nedlagt for medlemmerne af murersvendenes understøttelsesforening, indtil der stilles garanti for den ugentlige udbetaling og for det mulige overskud.

Arbejdssøgende kolleger bedes at henvende sig til undertegnede før de søger arbejde på bygningen.

C: M. Fisch. Formand.

Social-Demokraten 22. januar 1892.


Arresteret voldsmand.

Den af os forleden omtalte slyngel, som ved høj lys dag på Køgevej overfaldt en ung pige, er i går aftes nappet af politiet i Valby. Den arresterede er enca. 20-årig stenhuggerlærling her fra byen.

Aftenbladet (København) 15. februar 1892.


Anholdelse.

En 17-årig stenhuggerlærling der i den senere tid har gjort vejene i og ved Valby usikre på forskellige måde at genere og forulempe vejfarende, er i disse dage blevet anholdt af Københavns Amts søndre birks politi.

Den til Forsendelse med de Kongelige Brevposter privilegerede Berlingske Politiske og Avertissementstidende, 17. februar 1892, 2. udgave.


Mildbrandarten rosen.

Mækeforpagter af Valby, Jørgen Hansens svinebesætning, som den 18. januar d. å. blev sat under offentlig tilsyn på grund af, at ovennævnte sygdom havde vist sig blandt dyrene, er nu frigivet.

Social-Demokraten 10. marts 1892.


Barnemord i Valby

En pige der tjente i Valby Asyl, har forrige torsdag nat født et levende barn, som hun kvalte og lagde i en kommodeskuffe hvor det senere blev fundet. Barnemordersken er 28. år gammel.

Social-Demokraten 11. marts 1892.


Den undvegne indbrudstyv

Adolf Petersen er endnu i dag ikke pågrebet, skønt der fra Politiets Side har været arberdet ihærdigt for at få fat på ham

I går eftermiddags havde forbryderen stævne med en ældre kvindelig slægtning ved en af indhegningerne ved den gamle jernbanevold. En  på Vesterfælledvej patruljerende politibetjent fik af en tilfældig forbipasserende underretning om sammenkomsten og ilede derfor hurtigst derhen. Ved Ny Carlsbergvej må imidlertid Petersen have set betjenten: han løb om ad Ny Carlsberg til og ud ad Valby Her har man ligeledes i går eftermiddags sporet ham, uden at det dog er lykkedes nogen at komme ham tilstrækkelig nær.

I Morges ved daggry blev der af en større styrke civile betjente foretaget en razzia i den vestlige bydel og henad Vestre Kirkegård til. Endnu i eftermiddags var der dog ikke opnået noget resultat.

Ved de i anledning af undvigelsen anstillede undersøgelser er det oplyst, at Petersen har fået det snus, han kastede overbetjenten i øjnene, af en anden forbryder, der var sat til al være udgangskarl. Undvigelsen har altså rimeligvis været planlagt i forvejen.

Aftenbladet (København) 7. april 1892.


To provinstyveknægte.

der var efterlyst fra Frederikssund og Præstø, blev i går pågrebet her i byen, hvor de forsøgte at afhænde tyvekosterne. Tyvene tilstod sig yderligere skyldige i et kort forinden forøvet tyveri fra sognefogden i Valby.

Aftenbladet (København) 12. april 1892.


Hjertelig tak.

Da der til mit 25 års jubilæum som distriktsjordemoder for Hvidovre Sogn blev bevist mig så megen ære og overrakt mig så mange store og kostbare gaver, beder jeg enhver som har bidraget dertil om herigennem at modtage min inderlig hjertelige og varme tak.

Ærbødigst
Enkemadam Riis
Valby

Aftenbladet (København) 25. maj 1892.

I 1892 påbegyndtes arbejdet med at opføre rækkehusene på Toftebakkevej. Foto Erik Nicolaisen Høy.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar